Simple vásárlói tájékoztató







Nemi úton terjedő betegségek

itt vagy: Eropolis > Belváros > Forum


Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Témagazda:

hiv-vonal


Nemi úton terjedő betegségek
Adódhat életedben olyan kérdés, ami nagyon aggaszt. Talán nincs kivel megbeszélned -- talán lenne kivel, de vele valamiért nem mered... HIV, AIDS? Szifilisz? Chlamídia? Condilloma? Tripper? HBV, HCV? Képben vagy?

Ami a szexhez kötődik, az általában tabu sok embernek. Hatalmas, csodás élményekhez juthatsz -- de aggódhatsz is: nem szedtél össze valamit? Ha titkolt kapcsolatod van, kihez fordulj, hogy le ne bukj?

A HIV-vonal információadással, felvilágosító, megelőző munkával próbál ebben Neked segíteni, rendelkezésre állni. Kereshetsz, ha aggódsz, hogy megfertőződtél-e, és tanácstalan vagy; ha már tudod, hogy megfertőződtél, és beszélni szeretnél róla; vagy csak van valami apróság, amire eddig nem leltél megnyugtató választ.
A Háttér Társaság a Melegekért egyesület keretein belül működünk, és évtizedes, e körben szerzett tapasztalatainkkal várjuk nem csak melegek kérdéseit. Bizalommal keress!


Hozzászólnál? Gyere és regisztrálj!
hiv-vonal
#937 (2015-01-02 10:06:59), feltűzött üzenet |
Elérhetőségünk: www.hatter.hu/hiv vagy telefonon napi 24 órában 06 1-6333-455
hiv-vonal
#1000 (2016-01-29 20:58:44) |
Válasz a(z) 999. üzenetre:
Ezzel a tünettel feltétlen el kell menni egy szakorvoshoz. A "halszag" trichomonas fertőzésre utal, de a tünetek némelyike klamídiára gyanúját is felveti. Kár halogatni: kb. 2 hét alatt megválik a tüneteitől a gyógykezelés hatására.
Persze egyk sem biztos, hisz távdiagnózist adni lehetetlen. Az említett fertőzések tökéletesen gyógyulnak - ha meg más, a labor és a szakorvos tisztázni tudja.
Addig is ügyeljen a bőséges folyadékbevitelre, a szeszt kerülje, és semmilyen szexuális aktust (önkielégítést se) ne végezzen!

[ugrás az előzményre]
hercegek
#999 (2016-01-23 17:35:07) |
A(z) #999 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#998 (2016-01-02 10:08:44) |
Válasz a(z) 997. üzenetre:
Bármilyet. Ha visszaolvasod a fórumot, erre több helyen is választ találsz.

[ugrás az előzményre]
zoli35
#997 (2015-12-25 06:48:58) |
A(z) #997 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#996 (2015-12-09 22:58:01) |
Válasz a(z) 994. üzenetre:
Az igazi veszélyt ilyenkor az a mérhetetlen idegesség és rettegés jelenti, amit ártatlan szexkalandod kapcsán megélsz.
Ha jólesett, nyelj egyet, és lépj tovább - ha nem esett jól, akkor meg úgyis másfelé terelődsz.
Amennyi köztetek történt, az csak kismértékben veszélyesebb, mint egy rozoga széken maszturbálni... Ennyi miatt kár idegeskedni.
Ha legközelebb hasonló kalandod lesz, húzz gumit a bekapandó péniszre, s akkor nem kell utólagosan gyötörnöd magad.

[ugrás az előzményre]
mijan
#995 (2015-12-08 18:31:43) |
!kep:http://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/a/USRf_a62202a/f4a144.jpg
Válasz a(z) 994. üzenetre: semmi olyasmit nem kaphattál el ami nem gyógyítható! NE IZGULJ!...Orális szex előtt kerülni kell a fogmosást, fogászati beavatkozás után pedig nem szabad.  :) 

[ugrás az előzményre]
nincs kép elhanyagolt
#994 (2015-12-08 12:53:12) |
Sziasztok, tegnap nagy hülyeséget csináltam, nagyon magam alatt vagyok és ezért meggondolatlan voltam és elmentem egy transznemű lányhoz (nem nagyon értem miért) igazából nem volt behatolás egyik oldalról sem de egyszer egy másodpercre bekaptam a péniszét. Most azon örlődöm, hohy elkaphattam-e valamilyen betegséget esetleg, A lány elmondása szerint nem beteg és elég igényesnek is tűnt, délután volt az esemény nekem reggel volt fogmosás és akkor sem volt vér a nyálamban, ejakuláció csak testen kívül történt. Nem tudom mit tegyek? Igyzából eléggé aggódom. 
hiv-vonal
#993 (2015-12-07 23:21:27) |
Válasz a(z) 992. üzenetre:
Csókolózni nyugodtan lehet, szexuális fertőzések ilyen módon nem kerülnek át a másik félre.
Orális szex során bármelyik szexuális fertőzés elkapható, ha nem használnak óvszert védekezésül.

[ugrás az előzményre]
tortmogyoro13
#992 (2015-12-07 10:55:59) |
Sziasztok! Ha két férfi csókolózik akkor el lehet kapni valamilyen fertőzést? Köszönöm a választ!
tortmogyoro13
#991 (2015-12-07 10:54:23) |
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne,hogy ha két férfi orálszexel gumi nélkül,akkor el lehet kapni valami fertőzést? Köszönöm a választ!
sonata
#990 (2015-11-21 09:24:08) |
Válasz a(z) 976. üzenetre:
Szerencse,hogy beloled keves van..

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#989 (2015-10-30 00:54:13) |
Válasz a(z) 937. üzenetre:
A kieset tömés nem jelent feltétlenül hámsérülést, hisz a fogat nem szövik át hajszálerek. Mielőbb csináltasd meg a fogad, mert a lyukban megtelepedő baktériumoktól már be tud gyulladni az íny, az pedig már fertőzési kaput jelent.
Rossz foggal emelkedik a fertőzési kockázat!

[ugrás az előzményre]
vekonyvekonyat
#988 (2015-10-29 08:07:27) |
Sziasztok!
Biszexuális vagyok, jelenleg egyedülálló.Le fogok feküdni egy férfival és kijött egy tömés a fogamból. A lukon keresztül bejutó testnedvtől elkaphatom az hív és egyéb vírusokat?
Előre is köszönöm a válaszotokat!
hiv-vonal
#987 (2015-10-20 21:51:56) |
Válasz a(z) 985. üzenetre:
A vérteszteknél az eredmény teljesen megbízható (99%), nyálteszteknél cirka 95 %-os. A teljesen 100%-os eredmény - az emberi szervezet antitestképző folyamata miatt - 3 hónap elteltével kapható meg.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#986 (2015-10-20 21:45:00) |
Válasz a(z) 984. üzenetre:
A toroktripper-kutatás, hazai, az orális szex során szerzett HIV fertőzésre vonatkozó adat nemzetközi kutatás.
A "mi az esély" kérdést átfogalmazom: volt esély, vagy nem volt esély fertőződni? Minden óvszer nélküli szexnél van esély fertőződni - ennek mértéke viszont ezer apró részleten múlik.
Ha egy kézfertőtlenítő annyira hatásos lenne, mint a rajta lévő reklámszöveg, akkor valószínűleg már nem lenne a világon semmiféle fertőző betegség.
HIV szempontból nézve a szex utáni mosakodás inkább árt, mint használ, mert az elszánt sikálással jó eséllyel lehet hámsérülést okozni.Praktikusabb a régi baka-módszer: szex után vizelni, és a fitymát 1-2 percre hátrahúzva megszárítani. Igaz, ez se tökéletes, de legalább idegnyugtatásnak jó.
Változatlanul az óvszerhasználat a legtutibb módszer, nem találtak ki eddig még jobbat.

[ugrás az előzményre]
gaborokto
#985 (2015-10-20 19:40:58) |
Sziasztok!
Azt szeretném tudni, hogy ha egy együttlét után 4 héttel elmegyek egy szűrésre, ahol 3-hetes ablakperiódusos teszttel dolgoznak, akkor az eredmény mennyire reális?
nincs kép intimszex
#984 (2015-10-20 00:09:16) |
Válasz a(z) 983. üzenetre:
Köszi a választ.
Még tovább érdekelne, hogy ezek az adatok hazai felmérésekből származnak, vagy általában a világból. Mert igazából az érdekel nyilván, hogy ha itt nálunk orális szexben volt részem swinger klubban olyan nőtől, akinek nem én voltam az első ilyen kalandja, akkor mi az esélye annak, hogy valamit elkaphatok?

És még egy kérdés, hogy ha a szopás után a farkam megmostam, és lefertőtlenítettem Antivi kézfertőtlenítővel, amire az van írva, hogy hiv, hepatitis, hpv stb vírusokra is hatásos, akkor ez nyújt-e védelmet, ha esetleg a nő valamilyen virussal fertőzött volt. Köszi előre is a választ.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#983 (2015-10-17 18:35:26) |
Válasz a(z) 982. üzenetre:
Valóban, a Hepatitis C-re nem jellemző a szexuális úton való átadás. Megjegyzem, hogy mindez az egyszerű szexuális aktusokra vonatkozik, az anális szex, a menzesz alatt történt aktus,vagy az öklözés már tud olyan mértékű vérzéssel járni, amelyre mindez nem vonatkozik már.
Az orális szexre vonatkozó kérdés komplikáltabb. A gyűjtött adatok a fertőzöttek információi alapján állnak össze - hogy ki mit mond el szexuális gyakorlatáról, vagy mekkora annak igazságtartalma, az már kérdéses. 
A fertőzéseknél támpont lehet a lokalizáció: vírusoknál a nemi szervi herpesz, a HPV jellemzően ott produkál tünetet, ahol a fertőződés történt. A bakteriális fertőzések közül a szifilisz I. szakaszának tünete, vagy a tripper szintén a fertőződés helyén lesz tünetes. Szexmunkások körében végzett kutatásnál nagyon gyakori a toroktripper, HPV és a nemi szervi herpeszt okozó herpesz simplex II. is  gyakran jár szájüregi vagy száj környéki tünettel.
A Hepatitis B olyan fertőzőképességgel bír, hogy annak mindegy,hol kerül a szervezetbe.
HIV fertőzöttek körében végzett kutatásnál a fertőzöttek 8 %-a esküdött arra, hogy szexuális gyakorlata alapján szájon át fertőződhetett.
Na, kb. ennyire veszélytelen az orális szex... Más dolog, hogy mit hisznek róla, és más a realitás.

[ugrás az előzményre]
nincs kép intimszex
#982 (2015-10-14 23:16:18) |
Sziasztok!
Érdekelne hogy igaz-e az amit valahol a neten olvastam, hogy a hepatitic C még együtt élő, szexelő párok között is csak nehezen terjed át, mert kifejezetten vérrel tud csak átkerülni, és ilyen mennyiségű vér szex esetén nem kerül át egyik félből a másikba. 

A másik kérdésem a szopásra vonatkozik, hogy itt azt olvastam így is terjedhetnek a vírusok, de ugyanakkor minden profi lány vállal natúr franciát, és látszólag mégsem fertőződnek meg, úgy értem, hogy akkor már sokan megfertőződtek volna. Van-e arra konkrét bizonyítésk, hogy valaki tényleg szopás útján kapott HIV vagy hepatitis fertőzést, akár férfi akár nő?    
Köszi
hiv-vonal
#981 (2015-10-11 11:34:55) |
Válasz a(z) 980. üzenetre:
Óvszer nélküli szopatással vírusfertőzést nehezebben, bakteriális fertőzést könnyen el lehet kapni - teljes biztonságot az óvszeres szopatás jelent.
A "csikar" kifejezést nem tudom értelmezni - ha durva szopást ért alatta, akkor veszélyfokozó lehet, hisz hámsérüléssel járhat.
A menstruáción kívüli látható vérzés inkább méhszájsebre utal, azt mindenképp érdemes kivizsgáltatni!

[ugrás az előzményre]
szurke50
#980 (2015-10-08 13:27:54) |
Tisztelt hiv-vonal , 
Hetero vagyok, egy nővel járunk össze ez alkalmi kapcsolat. Óvszerrel nem szeretem az orális szexet kapni. Ez veszélyes lehet? 
Másik, hogy szeretem ha csikar, ez sérüléssel is jár. Veszélyes lehet?
Aktus után vérzett a partnerem. Azt mondta azért mert régen nem volt senkivel és így reagálhatja le a méhe. Ez igaz lehet? Én arra gondolok azért mert ujjaztam. 
hiv-vonal
#979 (2015-10-02 16:55:40) |
Skypeom nincs, viszont itt tudunk privát beszélgetést is folytatni, amikor online vagyok.
Egyéb esetben vagy levélváltással, vagy a fórumra írt üzenettel tudunk kommunikálni.

[ugrás az előzményre]
bela0037
#978 (2015-10-02 13:26:18) |
Hali van skypod beszélgetni 
hiv-vonal
#977 (2015-09-15 17:56:49) |
Válasz a(z) 976. üzenetre:
A véradás rendkívül fontos, egy-egy műtéthez néha több liter vér is elfogy. Emberélet múlik rajta, enélkül tragikusan hamar befejeződne valaki élete. Gyerekünké, szüleinké, testvérünké. vagy szerelmünké. Tisztelet azoknak, akik mások életét ezzel mentik meg.
De a véradás felelősség is: hiába mentenénk meg valaki életét, ha közben olyan fertőzést adnánk át a vérünkkel, amely megkeserítené a megmentett további életét.
Aki tud adni és megteheti, adjon csak vért! Aki viszont kockázatosnak ítéli meg az életmódját, ne kockáztassa egy megmentendő beteg ember életét.

[ugrás az előzményre]
mijan
#976 (2015-09-14 17:28:49) |
A(z) #976 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#975 (2015-09-14 00:15:29) |
Válasz a(z) 974. üzenetre:
Ha a partnernek semmi baja, akkor elkapni sincs mit tőle.
Azért nekem szöget ütött a fejembe ez az általános tévhit: "két monogám életet élő férfi..." Ezt megkérdőjelezem, hisz ez a két monogám életet élő férfi épp azzal kísérletezik, hogy ne legyen annyira monogám... Magáról mindenki tudja, hogy tényleg az első próbálkozása történt-e, de a partner esetében ez már csak bemondásos eset, amit van, aki hisz, van, aki nem.
Másik tévhit: "a partner jár szűrésre, és teljesen egészséges". A szifiliszes is egészségesnek látszik hetekig, a HIV fertőzött meg akár 10 évig is. A szűrésre járás helyesm ám tudni kell, hogy az aznap kapott fertőzetlenséget bizonyító lelet is csak a hetekkel korábbi állapotot képes jelezni. 2-3 hét alatt meg sok víz lefolyik a Dunán...
A védekezés nélküli szex után 1 nappal végzett teszt semmit se mutat abból, hogy megfertőződtél-e, vagy sem. Ehhez a legjobb teszteknél is legalább 14 napnak el kell telni.
Véradáskor alá kell írni egy nyilatkozatot, hogy büntetőjogi felelősség tudatában kijelented, hogy nem volt kockázatos esemény a közelmúltban az életedben.  Ha tudtodon kívül fertőzötten adsz vért, akkor akár büntetőjogi felelősségre vonás is lehet a következmény. Aki ismeretlen előéletű partnerrel szexel védekezés nélkül, az ne adjon vért, vagy ha vért akar adni, ne szexeljen védekezés nélkül!

[ugrás az előzményre]
pi-boy78
#974 (2015-09-11 17:35:46) |
Sziasztok!
Hasonló dolgot szeretnék kérdezni, mint a #964-es: ha két, mondjuk monogám életet élő férfi egy randi erejéig találkozik, és történik anális behatolás, utána mi "várható"? (Ostoba kérdés, tudom...) A partner jár szűrésre, teljesen egészséges - és én is az lennék...
Egy nappal ezután véradáson voltam, az eredmények negatívok lettek - de úgy hallottam, hogy van egy időszak, amíg nem mutat ki semmit a teszt...
hiv-vonal
#973 (2015-07-15 21:38:08) |
Válasz a(z) 972. üzenetre: Láb közé szorított gyógyszerről eddig csak viccekben hallottam - gőzöm sincs, mi tűnt annak.
Az a saját döntésed, hogy gumi nélkül szexelsz-e, vagy sem. Azt viszont tudnod kell, hogy védekezés nélkül bármilyen fertőzést elkaphatsz, ami a partnerednek van. Nagy lutri, a döntés viszont a tiéd (meg az esetleges következmények is).

[ugrás az előzményre]
peter23
#972 (2015-07-13 09:03:05) |
A(z) #972 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#971 (2015-07-07 00:46:42) |
Válasz a(z) 970. üzenetre:
Képet nem látok, de nézd meg a 877-es bejegyzést. Elképzelhető, hogy papillomatozis. Normális, nem kóros jelenség.

[ugrás az előzményre]
thebence
#970 (2015-07-06 16:35:07) |
A(z) #970 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#969 (2015-06-15 07:17:20) |
A(z) #969 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
[ugrás az előzményre]
kivancsifi
#968 (2015-06-03 10:26:39) |
A(z) #968 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
kivancsifi
#967 (2015-06-03 10:26:38) |
Én csak azt kérdezném meg csendesen, hogy a lenyeléssel kapcsolatban a 914 vagy a 936 szakvéleménynek higgyek? :)
rettriwer
#966 (2015-06-02 19:52:18) |
Bátorkodom belekibicelni a HIV kérdésbe. Nos a HIV relatíve barátságos vírus. Köszönhetően az alacsony vírusszámnak. Nem úgy mint a HEPA C. Ez utóbbi sokkal virulensebb. Példával előállva, egy adott egységű vérben ahol mondjuk van 3-4 HIV vírus,abban az egységben a HEPA C-ből 2-300 van. Tehát a HEPA lényegesen agresszívabb. Vannak már -bár ez benneteket nem érint-olyan kezelési módok a HIV fertőzés területén,ahol pl. egy tűszúrásos balesetnél,ha azonnali ellátást kap a szúrt személy,99%-ban nem fertőződik meg.
hiv-vonal
#965 (2015-05-09 00:10:45) |
Válasz a(z) 964. üzenetre:
Ha egyik félnek sincs kórokozója, akkor nem is tudnak semmiféle kórokozót átadni.
Az egészség nem fertőz:)

Ilyen esetben maximum abból lehet galiba, ha a húgycsőbe kerülnek fekália-baktériumok. Ezek mindenkiben megtalálhatóak, a végbélben teljesen természetes a jelenlétük, ám a húgyutakat megfertőzhetik (pl. emiatt szokták már nagyon korán megtanítani a kislányoknak a helyes törlésirányt).

[ugrás az előzményre]
steve488
#964 (2015-05-07 20:37:25) |
Azt szeretném kérdezni,hogy mi van akkor, ha két teljesen egészséges és monogám férfi találkozik először a saját nemével, majd beleélveznek egymás szájába és fenekébe?
scout
#963 (2015-05-04 08:57:42) |
:-(

http://www.hir24.hu/belfold/2015/05/01/soha-ennyi-hiv-fertozes-nem-volt-magyarorszagon%281%29/#sl
hiv-vonal
#962 (2015-03-30 20:26:32) |
Válasz a(z) 961. üzenetre:
A Determine  HIV1/2  Ag és Ab gyorsteszt a a vírus antigént és az ellenanyagot mutatja ki, így ha az negatív lett, nyugodtan várhatja a következő teszteredményt.
A vizsgálati módszer tökéletesen megbízható, az EU-ban ezt alkalmazzák mindenütt.

[ugrás az előzményre]
nincs kép bela998
#961 (2015-03-30 00:06:13) |
Tisztelt Hiv-vonal!

Volt egy kalandom egy prostituálttal. Rá 21 napra (3 hét) elmentem a Szent László kórházba hiv szűrésre. Vettek vért, és csináltak egy gyorstesztet determine hiv1-2 ag+ab, ami negatív lett. Az lenne a kérdésem, hogy ez a módszer az antigént és az ellenanyagot is kimutatja? És így 21 nap után mennyire megbízható? Azt olvastam valahol, hogy az antigén már 2 hét után kimutatható, és a 3. héten már nagyon sok van belőle, tehát akkor ez a gyorsteszt elvileg már kimutatta volna? És az ELISA módszer az mennyire megbízhatóbb? Mert azt a tesztet is elvégzik, de arra picit még várni kell de nem tudok.  :sir: 
Köszönöm szépen!
jessica20
#960 (2015-03-09 20:50:58) |
 :/ de rossz lehet az embereknek akik betegek de gondolni kell előre a következményre.... :( 
czjohnny
#959 (2015-03-09 13:21:58) |
A(z) #959 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
[ugrás az előzményre]
nincs kép laszlo81
#958 (2015-03-09 03:19:09) |
A(z) #958 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#957 (2015-03-03 00:44:03) |
Válasz a(z) 956. üzenetre: attól függ, hogy a "répád" melyik részére kerül. Ha a bőrrel fedett részre, semmi vész, de kerüld el, hogy a makkodra, vagy a fityma belső felületére kerüljön.
Hasra, zacsira nyugodtan mehet - ezzel csak akkor kell vigyázni, ha frissen (2-3 órával előtte) borotváltad, vagy szőrtelenítőt használtál.

[ugrás az előzményre]
popisex
#956 (2015-03-02 07:51:42) |
Sziasztok.kérdezni szeretném hogy közös maszti után a répámra és a zacsimra lőtt a partner kaphatok el valami betegséget vagy jobb ha inkább a hasamra lő? Köszi a választ. :) 
hiv-vonal
#955 (2015-02-24 18:36:37) |
Válasz a(z) 954. üzenetre: Vaginális szexhez bármelyik óvszer megfelel, amit forgalmaznak. Ízesített óvszert dugáshoz ne használjon, mert azokat orális szexhez gyártják, a strapabírása is csak ehhez való.
Síkosításra vizes alapú vagy szilikonolajos síkosító használható, krémek, olajok tönkreteszik az óvszert.
Orális szex során is átadhatók a fertőzések, ha teljes biztonságra törekszik, használjon ezekhez is gumit.

[ugrás az előzményre]
sparrow121
#954 (2015-02-24 06:54:18) |
Tisztelt HIV vonal!

Érdeklődnék, ha aktus közben használok óvszert, az kizár-e minden fajta nemi betegséget? Értem ezalatt a jó minőségűt. Pl. Durex.
Esetleg Önök miket ajánlanak?
Második kérdésem pedig hogy ha női partnerem orálisa elégít ki engem óvszer NÉLKÜL, akkor abban az esetben szintén terjedhet-e betegség? Vagy ott is használjunk óvszert?
Köszönettel, szép napot kívánok:
Zsolt
hiv-vonal
#953 (2015-02-16 21:15:25) |
Válasz a(z) 952. üzenetre: Mivel többféle oka is lehet, aminek más és más a kezelése, el kell menni megmutatni egy bőrgyógyásznak. Lehet ártatlan, esztétikai jelenség, és lehet súlyos fertőzés jele is, ami kezelést kíván.

[ugrás az előzményre]
adadad
#952 (2015-02-12 22:42:13) |
Ha szeölcs jött ki a hímvesző körül a has alatti részen több is akkor mi a teendő és az mitől lehet és ez minek a jele mien kezelés van rá mi a teendő ienkor ?
szurke50
#951 (2015-02-10 13:33:15) |
Válasz a(z) 950. üzenetre: Köszönet. Én is pont erre voltam kiváncsi. 

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#950 (2015-02-03 18:10:52) |
Válasz a(z) 948. üzenetre:
A fertőzések átadásánál a nyál ártatlan, inkább védő szerepe van, mintsem ártana.
Ha Önön végzik az orális szexet, akkor a száj belső nyálkahártyája, vagy ennek esetleges vérezgetése a veszélyforrás. Ha a partnernek toroktrippere van, vagy szifiliszes, szopatásnál is elkapható mindkettő. Friss HIV fertőzött partnernél a vér veszélyes, ugyanis az elején rengeteg vírus található a vérében, így ha a péniszén valami apró hámsérülés keletkezik, a partner vérző ínye nagyon veszélyes lehet - ráadásul észre se lehet venni az esetleg pár molekulányi vért.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#949 (2015-02-03 18:05:42) |
Válasz a(z) 947. üzenetre:
Orális szex során szinte az összes fertőző betegség elkapható, ha az óvszer nélkül történik. Igaz, kisebb a valószínűsége, mintha análisan, vagy vaginálisan szexelnél.
Védekezés nélküli anális szexnél az összes fertőző betegség elkapható, a kockázat nagy!
A HIV fertőzöttséget egy általános vérvizsgálat nem tudja kimutatni, csak speciális HIV teszt képes erre.
A szűrőállomások címét megtalálod a honlapunkon, de a bőrgyógyászatokon is kérhetsz HIV vizsgálatot.

[ugrás az előzményre]
masztika
#948 (2015-02-03 08:23:55) |
Üdvözlöm!
A kérdésem arra vonatkozna, hogy a nyállal elkaphatok e valamilyen betegséget? tehát, ha engem kényeztetnek orálisan, gumi nélkül akkor ennek milyen veszélyei lehetnek.
maybie
#947 (2015-01-31 08:21:25) |
Szia érdekelne hogy orális szex közben el lehet-e kapni ?
Valamint az is ha anális szex közben nem védekezünk akor kaphatunk-e el betegséget?
A harmadik pedig ha Hiv pozitív vagyok azt egy sima általános vérvétel is kimutatja ?
Előre is köszönöm szépen
gyurko8
#946 (2015-01-24 15:40:02) |
Válasz a(z) 945. üzenetre:

Köszi.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#945 (2015-01-24 13:11:51) |
Válasz a(z) 944. üzenetre:
A legkíméletesebb és legegyszerűbb, ha nem tesz vele semmit, amíg nem fáj, nem gyullad be. 
Ha zavarja, egy bőrgyógyász pár perc alatt eltünteti.

[ugrás az előzményre]
gyurko8
#944 (2015-01-24 00:31:39) |
A(z) #944 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
gyurko8
#943 (2015-01-24 00:29:12) |
A(z) #943 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#942 (2015-01-16 22:55:14) |
Válasz a(z) 941. üzenetre:
Hivatalos, engedélyezett (azaz megbízható) házi teszt nem kapható nálunk. Az interneten külföldi bejegyzésű cégek árusítanak ilyen teszteket, de semmi garancia arra, hogy a legszebb tesztleírás és a küldött termék fedi egymást.

Nem értem, milyen célból kéne tesztelni az aktuális partnert? Roppant téves lépés: az ebben a pillanatban elvégzett teszt a kb. az egy hónappal ezelőtti állapotot mutatja - azt már nem, hogy a partner ebben az 1 hónapban kivel mit és hogyan csinált. Az adott pillanatban végzett tesztek közül egyedül csak a pozitív eredmény biztos, a negatív sosem.

Arról nem is beszélve, hogy a korrekt tesztek is csak a HIV státuszt nézik, a többi szexuális fertőzést nem.

A védekezésnek ez a módja értelmetlen és önveszélyes.
Az óvszertől megbízhatóbb védekezési módot nem találtak még ki - és ráadásul minden szexuális fertőzéstől megvéd.

Nem nagy cirkusz HIV tesztet csináltatni: *a Szent László kórház központi laboratóriumában minden délután 2-től 4-ig (pénteken 1-től 3-ig) ingyenes és anonim teszt végezhető, 20 perc elteltével az eredményt is kézhez adják.*

[ugrás az előzményre]
nincs kép sugarhoney
#941 (2015-01-16 22:22:50) |
Létezik Magyarországon otthon elvégezhető AIDS teszt ? ( Ne kelljen orvoshoz fordulni, és egy alkalmi szex estén is jó volna lecsekkolni a másik fél állapotát...) ? Köszi a választ előre is.

[1-60] [61-120] [121-180] [181-240] [241-300] [301-360] [361-420] [421-480] [481-540] [541-600] [601-660] [661-720] [721-780] [781-840] [841-900] [901-960] [961-1001]













A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.