PayU vásárlói tájékoztató






Nemi úton terjedő betegségek

itt vagy: Eropolis > Belváros > Forum


Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Témagazda:

hiv-vonal


Nemi úton terjedő betegségek
Adódhat életedben olyan kérdés, ami nagyon aggaszt. Talán nincs kivel megbeszélned -- talán lenne kivel, de vele valamiért nem mered... HIV, AIDS? Szifilisz? Chlamídia? Condilloma? Tripper? HBV, HCV? Képben vagy?

Ami a szexhez kötődik, az általában tabu sok embernek. Hatalmas, csodás élményekhez juthatsz -- de aggódhatsz is: nem szedtél össze valamit? Ha titkolt kapcsolatod van, kihez fordulj, hogy le ne bukj?

A HIV-vonal információadással, felvilágosító, megelőző munkával próbál ebben Neked segíteni, rendelkezésre állni. Kereshetsz, ha aggódsz, hogy megfertőződtél-e, és tanácstalan vagy; ha már tudod, hogy megfertőződtél, és beszélni szeretnél róla; vagy csak van valami apróság, amire eddig nem leltél megnyugtató választ.
A Háttér Társaság a Melegekért egyesület keretein belül működünk, és évtizedes, e körben szerzett tapasztalatainkkal várjuk nem csak melegek kérdéseit. Bizalommal keress!


Hozzászólnál? Gyere és regisztrálj!
hiv-vonal
#937 (2015-01-02 10:06:59), feltűzött üzenet |
Elérhetőségünk: www.hatter.hu/hiv vagy telefonon napi 24 órában 06 1-6333-455
maybie
#947 (2015-01-31 08:21:25) |
Szia érdekelne hogy orális szex közben el lehet-e kapni ?
Valamint az is ha anális szex közben nem védekezünk akor kaphatunk-e el betegséget?
A harmadik pedig ha Hiv pozitív vagyok azt egy sima általános vérvétel is kimutatja ?
Előre is köszönöm szépen
gyurko8
#946 (2015-01-24 15:40:02) |
Válasz a(z) 945. üzenetre:

Köszi.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#945 (2015-01-24 13:11:51) |
Válasz a(z) 944. üzenetre:
A legkíméletesebb és legegyszerűbb, ha nem tesz vele semmit, amíg nem fáj, nem gyullad be. 
Ha zavarja, egy bőrgyógyász pár perc alatt eltünteti.

[ugrás az előzményre]
gyurko8
#944 (2015-01-24 00:31:39) |
A(z) #944 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
gyurko8
#943 (2015-01-24 00:29:12) |
A(z) #943 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#942 (2015-01-16 22:55:14) |
Válasz a(z) 941. üzenetre:
Hivatalos, engedélyezett (azaz megbízható) házi teszt nem kapható nálunk. Az interneten külföldi bejegyzésű cégek árusítanak ilyen teszteket, de semmi garancia arra, hogy a legszebb tesztleírás és a küldött termék fedi egymást.

Nem értem, milyen célból kéne tesztelni az aktuális partnert? Roppant téves lépés: az ebben a pillanatban elvégzett teszt a kb. az egy hónappal ezelőtti állapotot mutatja - azt már nem, hogy a partner ebben az 1 hónapban kivel mit és hogyan csinált. Az adott pillanatban végzett tesztek közül egyedül csak a pozitív eredmény biztos, a negatív sosem.

Arról nem is beszélve, hogy a korrekt tesztek is csak a HIV státuszt nézik, a többi szexuális fertőzést nem.

A védekezésnek ez a módja értelmetlen és önveszélyes.
Az óvszertől megbízhatóbb védekezési módot nem találtak még ki - és ráadásul minden szexuális fertőzéstől megvéd.

Nem nagy cirkusz HIV tesztet csináltatni: *a Szent László kórház központi laboratóriumában minden délután 2-től 4-ig (pénteken 1-től 3-ig) ingyenes és anonim teszt végezhető, 20 perc elteltével az eredményt is kézhez adják.*

[ugrás az előzményre]
nincs kép sugarhoney
#941 (2015-01-16 22:22:50) |
Létezik Magyarországon otthon elvégezhető AIDS teszt ? ( Ne kelljen orvoshoz fordulni, és egy alkalmi szex estén is jó volna lecsekkolni a másik fél állapotát...) ? Köszi a választ előre is.
hiv-vonal
#940 (2015-01-06 08:14:51) |
Válasz a(z) 939. üzenetre:
Nem tudom eldönteni, mi az az átlagtól való eltérés, amire célzol.

Igen, a szexuális fertőzéseknek vannak jelei - tünetei. Ezek viszont nem azonnal jelentkeznek, hanem csak a lappangási időszak után. Ezek hossza nagyon eltérő: 3-4 nap a legkorábbi (nemi szervi herpesz), de HIV esetén akár évek is lehetnek.
Orvoshoz akkor fordulj, ha tüneteket, a normál állapottól eltérő jelenséget tapasztalsz - vagy ha volt védekezés nélküli szexed. Utána 3-4 héttel már egy szifilisz és HIV teszt egyaránt elvégezhető.

[ugrás az előzményre]
feri1995
#939 (2015-01-05 21:05:14) |
!kep:http://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/7/USRf_7284860/9f9636.jpg
szia nem vagyok melegde érdeklődnék ha bármien nemibetegségem lenne annak lennének jelei ugye? igazábol aggaszt hogy a péniszem jócskán eltér az átlagtól erre tudnál bármilyen megnyugtatást adni?képet mellékeltem
feri1995
#938 (2015-01-05 21:05:09) |
A(z) #938 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#937 (2015-01-02 10:06:59) |
Elérhetőségünk: www.hatter.hu/hiv vagy telefonon napi 24 órában 06 1-6333-455
hiv-vonal
#936 (2015-01-02 10:03:46) |
Válasz a(z) 935. üzenetre:
Igen, elkapható, ha a nyálkahártya sérült a szájban.
A száj nyálkahártyája gyorsan regenerálódik ugyan (1-2 óra), viszont könnyen sérül is - pl. fogmosástól, sós mogyorótól, forró ételektől vagy italoktól, stb. Ha a szájba kerül az ondó, hasznosabb lenyelni, mint kiköpni: a torokban, nyelőcsőben kisebb az esély a hámsérülésre. Ha kiköpöd az ondót, épp arra a területre hozod vissza, ahol jó eséllyel lehet hámsérülés.

[ugrás az előzményre]
nincs kép sugarhoney
#935 (2015-01-01 23:36:48) |
Üdv! Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy orális szex során ha az ondó az illető szájába jut , és adott esetben a másik fél HIV fertőzött, elkapható a betegség ? ( az ondó kiköpésre kerül) Köszönöm a választ!
nincs kép mestsoft
#934 (2014-12-11 19:36:56) |
Sziasztok!

  Felhívtam, ez egy budapesti vonalas szám, rendes normál díjszabással. 06 1-6333-455.(24 órában elérhető, váltott munkatársakkal!)
hiv-vonal
#933 (2014-12-02 21:06:34) |
Válasz a(z) 930. üzenetre:
Jelenleg a leggyorsabban a Szent László kórház központi laboratóriuában végeznek szűrést hétfőtől csütörtökig 14.00 - 16.00 közt, péntekenként 13.00 - 15.00 között. Ez gyorsteszt, 20 perc alatt kész, anonim és ingyenes.
Egyéb szexuélis fertőzéseket vagy magánlaboratóriumokban, vagy a bőr-és nemibeteg-gondozókban lehet vizsgáltatni.

[ugrás az előzményre]
morgocska55
#932 (2014-12-02 14:55:17) |
Válasz a(z) 931. üzenetre:ha picit vissza olvasol ott a válasz.

**A védekezés nélküli orális szexnél az összes szexuális fertőzés beszerezhető. Valamivel kisebb a rizikó, mint dugásnál - de van esély fertőződni így is.**

[ugrás az előzményre]
egrikezdo
#931 (2014-12-02 12:53:55) |
hali ojan kerdesem lene hogy partnerem oralisan elegitett ki es el kaphattam e valami betegseget ?? koszi
syntrop
#930 (2014-12-02 00:18:38) |
Sziasztok! Egy kérdésem lenne: hol lehet/érdemes "általános" szűrővizsgálatot csináltatni - azaz a legelterjedtebb nemi betegségekre? Elsősorban azok lennének fontosak, amik lehetnek tünetmentesek - pl. HIV. A szakrendelésekkel kapcsolatban elég lehangoló dolgokat hallottam.
hiv-vonal
#929 (2014-10-26 00:02:52) |
Válasz a(z) 928. üzenetre:
Kedves Éva!
Az óvszer az összes nemi úton terjedő fertőzéstől véd. Kerüljön fel időben, és maradjon is fenn a szex végéig.
Két olyan betegség van, ami ellen nem nyújt teljes körű védelmet: a nemi szervi herpesz és a kondilomát (nemi szervi szemölcs) okozó Human Papilloma Vírus. Ha valakinek aktív, tünetes szakaszában van a herpesze, ki kell várni, amíg elmúlik. Általában ez 1 hét - 5 hét között van, addig kerülendő a szex.
HPV esetén  csak a gyógykezelés eredményes befejezése után szabad szexelni.
A felhúzott óvszer csak akkor véd, ha egyben marad. Nem szabad zsíros, olajos krémet használni hozzá (pl. tilos a vazelin, vagy a masszázsolaj). Ezektől elszakad, szétmállad a gumi. Vizes vagy szilikonolajos síkosítót kell használni hozzá.
A védekezés nélküli orális szexnél az összes szexuális fertőzés beszerezhető. Valamivel kisebb a rizikó, mint dugásnál - de van esély fertőződni így is.
Hv.

[ugrás az előzményre]
eva38
#928 (2014-10-25 16:47:56) |
Tisztelt Hiv-vonal! 

Kérdésem az lenne, hogy mindenfajta nemi betegség megelőzhető-e gumi óvszer használatával? Illetve orális szex esetén mi az esély a megfertőződésre? Természetesen ebben az esetben óvszer nélküli együttlétre gondolok. 

Köszönöm tisztelt válaszukat! 


Éva
hiv-vonal
#927 (2014-10-22 16:58:12) |
Közérdekű: a segélyvonal hívószáma megváltozott. Amennyiben a régi számokat hívjátok, hangüzenetről megtudható az új, a régi számok már hívást nem fogadnak!
nincs kép boyoyka
#926 (2014-10-06 08:51:05) |
A(z) #926 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#925 (2014-10-05 09:22:47) |
Válasz a(z) 924. üzenetre:
Amihez nem kell óvszer: csók, simogatás, kézimunka. 
Amihez óvszer kell: minden, ami behatolással jár (dugás, szopatás-szopás). Öklözés kesztyűvel, ujjazás kesztyűvel vagy ujjra húzott óvszerrel. A puncinyalás is behatolásnak számít - ha strapásnak látod, hogy hosszában szétvágott óvszeren keresztül nyalj, akkor azt inkább hagyd ki!

[ugrás az előzményre]
nincs kép szupernyugis
#924 (2014-09-30 21:16:10) |
Szervusztok!

Még nem csaptam bele a lecsóba, de szeretnék és aggódom.
Mire figyeljek, mit szabad, mit nem?

Z. 
qkackas
#923 (2014-08-24 04:41:38) |
Sziasztok!Sok idö után eljutottam odàig hogy Volt fiùvalszexuàlis érintkezésem ami abban merült ki hogy vertem neki meg kétszer rövidebb ideig a szàmba vettem hogy megìzleljem elélvezni aztàn késöbb a hasàra élvezett kérdésem az lenne hogy kell e most aggódnom a hiv miatt mert öszintén kicsit paràzok bàr a fiù àllítja hogy nincs semmi baja és gecivel sem kerültem kapcsolatba. Vàlaszotokat elöre is köszönöm! 
hiv-vonal
#922 (2014-07-17 23:10:19) |
Válasz a(z) 920. üzenetre:
Bakteriális, gombás fertőzést így nem lehet kapni - s ha nincs vérző vagy nedvező seb a kezeden, akkor vírusos fertőzést sem. 
Fertőzésveszély szempontból az ilyen szex szinte nulla kockázatú.
Praktikus tanács: ha ujjazás közben magadat is izgatod, akkor azt mindig a *másik* kezeddel tedd, ne azzal, amelyikkel a partneredhez is nyúltál.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#921 (2014-07-17 23:05:12) |
Válasz a(z) 919. üzenetre:
Tulajdonképpen mindent megtettél, hogy összeszedj akármit. Csak abban reménykedhetsz, hogy a partnerednek nem volt semmiféle fertőzése... 
Az elkapható fertőzések közül többnek is hosszú a lappangási ideje, így csináltass egy szifilisz vizsgálatot, és egy HIV tesztet! Számolj ki az eseménytől 21 napot, utána már bármikor elvégeztethetőek a vizsgálatok. Amíg nem tudsz biztosat, a fix partnereddel is használj óvszert!

[ugrás az előzményre]
kortefa
#920 (2014-07-17 17:00:48) |
Két egymással összefüggő kérdésem van:

- Ha egy lány kézzel elégít ki, és csak a keze érintkezik a péniszemmel, akkor elkaphatok-e tőle valamilyen betegséget? Ha igen, akkor mit?

- Ha én elégítek ki egy lányt kézzel, és csak a kezem érintkezik a csiklójával, illetve kerül a hüvelyébe, akkor elkaphatok-e tőle betegséget? Ha igen, akkor mit?

Előre is nagyon köszönöm a választ!
fifi198
#919 (2014-07-07 17:42:18) |
A(z) #919 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
nincs kép kriszkoma
#918 (2014-07-05 06:33:26) |
A(z) #918 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
bujacsaj
#917 (2014-06-09 00:49:13) |
Válasz a(z) 916. üzenetre:
Türelmes egy manus lehetsz, hogy gyorsan törölted is magad a kérdés feltevése után... :) 

[ugrás az előzményre]
powers
#916 (2014-06-08 10:30:56) |
Helo én egy 32éves ugymond kezdő amatőr biszex srác vagyok eddig még fiúval nemvolt szexuális dolgom.Idén márciusban voltam először egy 19éves sráccal.Ami kettönk között volt:kölcsönös orál és én kértem meg egy anális közösülésre ami nekem igen fájdalmas volt mivel elöször volt részem ilyen dologban.Gumi óvszert nem használtunk,viszont nemtörtént a végbélbe élvezés.Mindketten saját magunknak vertük ki.Késöbb párnapra rá aranyeres vérzéses panaszaim voltak ami aranyeres kenőcs hatásara elmutak.Kérdesem a következő lenne:elkaphattam e esetleg valamit ettől a sráctól ha esetleg lett volna valamilyen nemi betegsége.Ő aztm ondja hogy nincs semmilyen betegsége viszont volt már lánnyal-fiuval is vegyesen.Azóta se kerestük egymást.Válaszotokat előre is köszönöm Gábor
steevensix
#915 (2014-06-02 09:50:09) |
A(z) #915 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#914 (2014-05-29 07:32:16) |
Válasz a(z) 912. üzenetre:
A mélytorkozás - pláne beleélvezéssel - totálisan veszélyes. Fertőzés átadása szempontjából az orális szexnek ez a legrizikósabb változata.
A szájüregnek bizonyos védelmet adó nyál a torokban már csekély mennyiségű. A torok nyálkahártyája a belé hatoló pénisztől könnyen sérül. Az ide kerülő ondó nagy valószínűséggel talál hámsérülést.
Bakteriális fertőzések számára is szabad a pálya.
Akármit hazavihet így.
Vagy alkalmi partnereivel, vagy a feleségével használjon óvszert!  

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#913 (2014-05-29 07:19:50) |
Válasz a(z) 911. üzenetre:
A nyál kis mennyiségű vírust semlegesít - másrészt "felhígítja" a szájba került testnedvet. Csókolózásnál kétszeres adag nyál van jelen ráadásul.

Egy HIV fertőzöttnek minden testnedve (könny, nyál, izzadtság, stb.) tartalmaz ugyan csekély mennyiségű vírust, ez viszont annyira kevés, hogy lehetetlen mennyiség kéne a vírus átviteléhez. 
Érdekesség: cirka 10 liter nyál tartalmaz annyi vírust, ami már alkalmas lenne a HIV átadására. Ennyi nyál senkiben sincs, és senkibe se férne bele (kb. 4,5 - 5 liter vér kering bennünk).
Csak a vér (menstruációs vér is!), ondó, hüvelyváladék, anyatej képes a vírus átvitelére.

[ugrás az előzményre]
perverzpassziv
#912 (2014-05-25 23:41:13) |
!kep:http://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/6/USRf_6392d42/ff5849.jpg
Helló.

nagyon szeretek mélytorkozni és azt szeretném tudni, hogy mennyire veszélyes, ha torkomra élveznek?
mit kaphatok el, illetve hozhatok haza feleségemnek?

köszönöm szépen a segítséget.
patricia05
#911 (2014-05-18 22:46:54) |
Válasz a(z) 910. üzenetre:
Köszönöm!bár nehezen elhihető,hogy ha vkinek pl. ki van repedve az ajka,vagy fogíny betegség miatt -szex közben éppen nem láthato- vérzés van a szájában és csokolozom vele,nem kaphatom el a veszélyes fertőzéseket..vagy a nyálban ellenállobb semlegesítők vannak?nem ugyan olyan testnedv,ami a vírusok,egyebek átvitelére "szolgál"?

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#910 (2014-05-18 08:22:54) |
Válasz a(z) 909. üzenetre:
*A csókolózás a szexuális fertőzések szempontjából veszélytelen*, nyugodtan csókolózz, ha kedved támad.
*Az orális szex* már más téma: *gombás, bakteriális fertőzések átvitelében közel azonos kockázatú az óvszer nélküli dugással*. Vírusos fertőzések átadásában alacsonyabb kockázatú, de ez kevés vigasz annak, aki így kap nemi szervi herpeszt, vagy HPV-t.
Puncinyalásnál nehezen kikerülhető a hüvelyváladék, szájba élvezésnél az ondó: mindkét testváladék a HIV átvitelére alkalmas. Az esetleges menstruációs vér mellett számolni lehet a hajszálerekkel átszőtt nyálkahártya apró, szemmel nem észrevehető vérzéseivel, ami szintén átviheti a HIV-t. Aki biztonságra törekszik, vagy óvszert használ az orális szexhez is, vagy kihagyja azt.

[ugrás az előzményre]
patricia05
#909 (2014-05-18 00:03:50) |
Sziasztok!
Én a türelmi zonában működöm.Szeretném,ha meg tudnátok erősíteni,vagy cáfolni azt az informáciomat- mellyel folytatom ezt a tevékenységet-,miszerint a orális(nő nőnek,férfi nőnek)szex,illetve a csokolozás is ugyan olyan veszélyekkel jár,és ugyan olyan betegségeket el lehet kapni,mint a gumi nélküli behatolásos szextől...Sajnos a kereső férfiak-is-annyira buták,hogy nem látják be ez a -számomra-tényt..valamelyik veszélytelenebb? Kérném szépen megnyugtato válaszotokat!Előre is köszönöm!üdv,Csilla
hiv-vonal
#908 (2014-05-15 09:27:29) |
Válasz a(z) 907. üzenetre:
Azt hiszem, ide konkrét címet szabályszegés lenne írni, levélben küldöm inkább.

[ugrás az előzményre]
mark2
#907 (2014-05-14 17:25:37) |
A(z) #907 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
bujacsaj
#906 (2014-04-29 02:38:12) |
Válasz a(z) 904. üzenetre: :o 
Ha te valakinek a végbelét nyalogatod, akkor vagy nagyon hosszú lehet a nyelved, vagy boncnok vagy.. :napersze: 

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#905 (2014-04-28 12:50:13) |
Válasz a(z) 904. üzenetre:
Csókolózni nyugodtan lehet. A fenéknyalásnál érdemes előbb megnézni, hova nyal: HPV okozta nemi szervi szemölcs pl. átnyalható - de épp feneket nyalni szexuális fertőzések átvitele szempontjából nem veszélyes.

[ugrás az előzményre]
calipolime
#904 (2014-04-26 20:08:15) |
ha vedekezem oveszerel de smarolok es nyalogatom a vegbelet valakinek ugy elkaphatok valamit?
hiv-vonal
#903 (2014-04-22 01:29:12) |
Válasz a(z) 902. üzenetre:
Mindent "lehet" - hisz a szexben tanúsított magatartás kinek-kinek a maga döntése. Viszont kockázatok vannak: az összes szexuális fertőzést orális szex során is el lehet kapni. Ha vigyázni akar az egészségére, használjon óvszert.

[ugrás az előzményre]
csinaldelottem
#902 (2014-04-09 14:32:52) |
Jó napot!
Azt szeretném megtudni,hogy az orális szexet lehet-e gumi nélkül csinálni anélkül,hogy valamilyen  betegséget elkapjak?Férfi férfinak.Mindenki így akarja de én félek ettől.
Tisztelettel:Béla
hiv-vonal
#901 (2014-04-06 23:46:42) |
Válasz a(z) 896. üzenetre:
A 2 órás vizelési tilalom azért van, mert bakteriális fertőzésnél a vizelet kimossa a húgyutakból az esetleg felgyűlt váladékot, így nem lenne valós a vizsgálat eredménye. Javaslom, érdeklődjön a vizsgálatot végző szakorvosnál, s ha javasolja, ismételje meg a vizsgálatot.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#900 (2014-04-06 23:41:44) |
Válasz a(z) 897. üzenetre:
Rossz kérdés a "mennyi az esély" - az számít, hogy volt esély megfertőződni, vagy sem. Egy elszakadt óvszer védekezés nélküli szexnek számít, tehát *volt esély* a fertőzésre. 
Nem biztos, hogy feltétlen elkapunk ilyenkor valamit. Ha a partner egészséges, vagy nincs fertőzési kapu sem a bőrön, sem a nyálkahártyán - megúszhatjuk. Ezt azonban vizsgálatokkal kell tisztázni. Amíg találgatunk, vagy valami tünetre várunk, továbbadhatjuk a fertőzést másoknak.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#899 (2014-04-06 23:32:58) |
Válasz a(z) 894. üzenetre:
Aki HIV szűrést végeztet, csak azt tudja meg, hogy HIV fertőzött (azaz: pozitív a teszteredmény), vagy a szervezete még nem találkozott a vírussal (ez a negatív teszteredmény.
A HIV fertőzötteken rendszeresen végeznek vizsgálatokat. Az immunrendszerük állapota mutatja, hogy tünetmentes szakaszban lévők, vagy a lepusztult immunrendszer miatt már AIDS stádiumban vannak-e.
miatt fontosak a szűrések. Az idejében felfedezett fertőzés (illetve a terápia során alkalmazott gyógyszerek)lehetővé teszi, hogy akár 30 - 40 év alatt se alakuljon ki az AIDS állapot a szervezetben.

[ugrás az előzményre]
morgocska55
#898 (2014-03-23 22:08:56) |
Válasz a(z) 897. üzenetre:

Ha visszaolvasol a fórumban megtalálod a választ is. DE bemásoltam.

hiv-vonal
#766 (2012-12-10 23:08:42) | 0 0| 
Válasz a(z) 765-es üzenetre:
Mivel ez egy óvszer nélküli szex volt, elméletileg bármilyen fertőzés átvehető a másik féltől. Mivel vannak hosszú ideig lappangani képes fertőzések, szűrővizsgálatokat javaslok. Vérvételből megállapítható már 3 hét elteltével, történt-e szifilisz vagy HIV fertőzés, panasz esetén kenetvételből, vagy ebből történt tenyésztéses vizsgálatból egyéb baktériumok jelenléte állapítható meg, vagy zárható ki. Mindezt elvégzik a területileg illetékes bőr- és nemi beteg gondozó intézetben. Házi praktikát, öngyógyítást semmiképp sem javaslok: a rosszul alkalmazott antibiotikumok ugyanis átmenetileg lehetetlenné teszik a kórokozók kimutatását, de azokat nem pusztítják el. Így tovább tudják ártó működésük folytatni, és későbbi partnereit is megfertőzheti ezekkel.

Ha nem védekeztél, akkor indokolt tesztet csináltatnod. 3 hét elteltével bármelyik szűrőállomáson elvégeztetheted a tesztet (érdemes egyúttal szifilisz szűrést is kérned). A 21 nap elteltével készült teszt 95%-os biztonsággal jelzi, mi a HIV státuszod, a maradék 5% kedvéért 1 hónap múlva történő ismételt szűrést javasolnak.

[ugrás az előzményre]
magicjordan
#897 (2014-03-23 21:03:04) |
A(z) #897 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
nincs kép kanoslevi
#896 (2014-03-21 16:08:21) |
Sziasztok!
Voltam chlamydia tripper hpv, szűrésen és negatív lett minden,és most olvastam, hogy előtte 2 órával nem lehet vizelni,erről engem nem tájékoztattak és vizsgálat előtt egy órával vizeltem.
Eredményt ez befolyásolhatta vagy nem?? segítsetek kérlek köszönöm
morgocska55
#895 (2014-03-14 21:30:45) |
Válasz a(z) 894. üzenetre:el kell menned egy HIV tesztre.
Ki is van emelve itt a fórumon:

**www.hatter.hu/hiv**
Itt találhatod mit hol ....

[ugrás az előzményre]
nincs kép kemenyabre006
#894 (2014-03-14 06:12:11) |
Honnan tudom ha aids-es vagyok hogy az vagyok ? :O
hiv-vonal
#893 (2014-02-20 01:59:18) |
Válasz a(z) 887. üzenetre: Gyakran feltett kérdés, mennyire veszélyes az orális szex?
Tökéletesen veszélyes, épp olyan biztonsági eljárások javasoltak, mint anális vagy vaginális szexnél.
Gombás, bakteriális fertőzés könnyen átragad így. HIV fertőzés szempontjából az orális szex azon variánsai veszélyesek, amikor a szájba élveznek, vagy benyalnak a vaginába. A szopatás, nyalatás jóval kisebb rizikót jelent HIV-nél.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#892 (2014-02-20 01:51:51) |
Válasz a(z) 886. üzenetre:
Igen, ezen a módon bármit el lehet kapni. Rettegni fölösleges (visszamenőleg semmit sem változtat meg) - egy szűrés viszont indokolt.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#891 (2014-02-20 01:48:48) |
Válasz a(z) 885. üzenetre:
Nagyon örülök ennek a kérdésnek!
*Magyarországon nincs engedélyezett házi HIV teszt*,az interneten beszerezhetők tökéletesen megbízhatatlanok. 2 éve egy ilyen házi HIV-tesztet bevizsgált megkeresésemre a hatóság. A bekért dokumentumok alapján az EU-ban használt profi HIV tesztnek tűnt, a próbavásárlás során viszont egy vacak bóvlit kaptak. A cég külföldi bejegyzésű (nem engedélyezett szereknél ez mindig így van), a megindult eljárás hatására nyomtalanul eltűnt.
Egy HIV teszt eredménye nem gyerekjáték. Egy hamis negatív eredmény is tragédiákkal járhat, de egy hamis pozitív teszt is.
Az ÁNTSZ-ek, a bőr-és nemi beteg-gondozók ingyen, megbízhatóan végeznek vizsgálatot, de a magánlaboratóriumok is ettől olcsóbban, gyorsan és megbízhatóan végeznek HIV tesztet.
Tanulságos eset történt a múlt ősszel. Egy illető 420 (!) Ft-ért vásárolt egy gyógynövényboltban egy házi HIV tesztet. Kipróbálta, pozitív eredményt jelzett, elhitte. 2 hónap rettegés után rászánta magát végre egy hivatalos vizsgálatra. Az eredmény negatív lett.
Olcsónak tűnt - megérte?

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#890 (2014-02-20 01:22:47) |
Válasz a(z) 884. üzenetre: A sárgás váladékozás hátterében valamilyen bakteriális húgyúti  fertőzés áll. Lehet tripper, vagy klamídia, de nemcsak szexuális fertőzés állhat a háttérben. Jó hír, hogy gyógyítható, rossz hír, hogy magától nem múlik el. Mindenképpen szükséges a szakorvosi ellátás.
Amíg nem derül ki, mi  az ok, addig se szex (maszti sem), se ital, se túlfűszerezett ételek! Sok folyadékot igyon!

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#889 (2014-02-20 01:12:06) |
Válasz a(z) 883. üzenetre:
A leírás alapján sokféle oka lehet az állapotodnak. 
Az ilyen pattanásnak-kiütésnek tűnő bőrképletek lehető legrosszabb jellemzője, ha nem fáj, nem viszket. Viszketnie kéne, vagy sajognia, rossz, ha egyikkel sem jár. *Minél előbb meg kell mutatni szakorvosnak,* mert lehet ugyan más is, de *a "nem fáj, nem viszket kiütés" felveti a 2. szakaszos szifilisz gyanúját. *Kezelésre gyorsan gyógyul, elhanyagolva súlyos érrendszeri, idegrendszeri elváltozásokat okozhat.

[ugrás az előzményre]
somogy87
#888 (2014-02-18 19:01:38) |
A(z) #888 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
[ugrás az előzményre]

[1-60] [61-120] [121-180] [181-240] [241-300] [301-360] [361-420] [421-480] [481-540] [541-600] [601-660] [661-720] [721-780] [781-840] [841-900] [901-948]